Nefes darlığı, çarpıntı ilk belirtisi! Kalp kapağında başlıyor, maddi kayıp yaratıyor

Kalp Kapak Hastalıkları ve Belirtileri

Kalp kapak hastalıkları, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir

Nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça karşılaşılan durumlar olabilir. Ancak bu belirtiler kalp kapak hastalıklarının habercisi olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin zamanında dikkate alınmamasının yaşam kalitesini düşürebileceğini belirtiyor. Her yıl binlerce insan Türkiye’de bu hastalıklar nedeniyle tedavi görüyor.

Yaşam süresinin uzamasıyla kalp kapak hastalıklarının önemi artıyor

Dünya genelinde görülen kalp kapak hastalıkları özellikle 75 yaş ve üzerindeki kişilerde daha sık görülebiliyor. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bu hastalıkların önemi de artıyor. Hastalığın ileri evrelerinde nefes darlığı, çabuk yorulma ve göğüs ağrısı gibi semptomlar yaşamı olumsuz etkileyebilir. Kalp kapak hastalıkları, sosyal ve ekonomik açıdan da ciddi etkilere yol açabilir.

Kalp kapak hastalıklarının belirtileri

Kalp kapaklarının yaşla birlikte kireçlenmesi, kalbin düzensiz atması gibi durumlar hastalığın belirtileri olabilir. Bu belirtilerle karşılaşıldığında acilen hekime başvurmak önemlidir. Erken tanı konulduğunda tedavi şansı yüksektir ve hastalar normal bir hayat sürdürebilirler.

Erken tedavinin önemi

Son yıllarda yaygınlaşan kasıktan kapak değişimi işlemi, uygun hastalarda başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalp kapak hastalıklarının tedavisinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Tedavi edilmeyen hastalıklar ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama gibi sorunlarla da karşılaşılabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

1 fincan içen boğaz ağrısını unutuyor! Doktorların doğal reçete, antibiyotik gibi etki ediyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!

Uzmanlar uyardı: Hareketsiz yaşam tarzı sigara kadar zararlı

Sürekli oturmanın sağlığınıza verebileceği zarar, düşündüğünüzden çok daha büyük. NYU Langone’dan kardiyolog Stephen Williams’a göre, hareketsiz bir yaşam tarzı sigara kullanımı kadar tehlikeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir