Nefes darlığı, çarpıntı ilk belirtisi! Kalp kapağında başlıyor, maddi kayıp yaratıyor

Kalp Kapak Hastalıkları ve Belirtileri

Kalp kapak hastalıkları, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir

Nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça karşılaşılan durumlar olabilir. Ancak bu belirtiler kalp kapak hastalıklarının habercisi olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin zamanında dikkate alınmamasının yaşam kalitesini düşürebileceğini belirtiyor. Her yıl binlerce insan Türkiye’de bu hastalıklar nedeniyle tedavi görüyor.

Yaşam süresinin uzamasıyla kalp kapak hastalıklarının önemi artıyor

Dünya genelinde görülen kalp kapak hastalıkları özellikle 75 yaş ve üzerindeki kişilerde daha sık görülebiliyor. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bu hastalıkların önemi de artıyor. Hastalığın ileri evrelerinde nefes darlığı, çabuk yorulma ve göğüs ağrısı gibi semptomlar yaşamı olumsuz etkileyebilir. Kalp kapak hastalıkları, sosyal ve ekonomik açıdan da ciddi etkilere yol açabilir.

Kalp kapak hastalıklarının belirtileri

Kalp kapaklarının yaşla birlikte kireçlenmesi, kalbin düzensiz atması gibi durumlar hastalığın belirtileri olabilir. Bu belirtilerle karşılaşıldığında acilen hekime başvurmak önemlidir. Erken tanı konulduğunda tedavi şansı yüksektir ve hastalar normal bir hayat sürdürebilirler.

Erken tedavinin önemi

Son yıllarda yaygınlaşan kasıktan kapak değişimi işlemi, uygun hastalarda başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalp kapak hastalıklarının tedavisinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Tedavi edilmeyen hastalıklar ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama gibi sorunlarla da karşılaşılabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Uzmanından kritik uyarı: Kahvaltısız beyin yavaşlar mı?

YKS gibi yüksek dikkat gerektiren sınavlar öncesinde doğru beslenmenin önemi büyük. Uzmanlara göre, sınav sabahı kahvaltı yapmamak dikkat süresini ve bilişsel performansı düşürebiliyor. İşte sınav döneminde beslenmeye dair kritik ipuçları…

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”

Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori

Rafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.