Uzmanı uyardı: İnfluenza her yıl tekrarlayabilir, aşı öneriyoruz

Kış aylarında yaşanan üst solunum yolu enfeksiyonları hastanelere başvuruların en sık nedenlerinden birisi haline geldi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Uçar “Çocukluk çağında geçirilmiş bazı enfeksiyonlar kalıcı bağışıklık bırakabiliyor. Ancak influenza her sene mutasyona uğradığı için kalıcı bağışıklık bırakmaz” şeklinde konuştu.

‘AŞILANMAYI ÖNERİYORUZ’

İHA’ya konuşan Dr. Uçar, influenza hastalığının kalıcı bir bağışıklık bırakmadığını söyleyerek şu bilgileri aktardı: “Hastalığın tanısını çoğu zaman kan tahliline gerek kalmadan, burundan alınan sürüntü örnekleri ile koyabiliyoruz. Erken tanı konulursa, hastalığın mümkün olan antiviral tedavisine erken başlayabiliyoruz.

Böylelikle gelişebilecek akciğer komplikasyonları gibi ciddi riskleri azaltmış oluyoruz. İnfluenza hastalığı ne yazık ki kalıcı bir bağışıklık bırakmıyor. Domuz gribi, kuş gribi olarak bildiğimiz H1N1 virüsü, çeşitli mutasyonlara uğrayarak her yıl değişik varyantlarla karşımıza çıkıyor. Bu hastalığı bir kere geçirmek bir daha geçirilmeyecek anlamına gelmiyor. Özellikle ekim ve nisan ayları arasında pik yapan bu hastalığın bir aşısı mevcut. İnfluenzadan korunmak için riskli gruplara da aşılanmayı öneriyoruz.”

(İHA)

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

1 fincan içen boğaz ağrısını unutuyor! Doktorların doğal reçete, antibiyotik gibi etki ediyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!

Uzmanlar uyardı: Hareketsiz yaşam tarzı sigara kadar zararlı

Sürekli oturmanın sağlığınıza verebileceği zarar, düşündüğünüzden çok daha büyük. NYU Langone’dan kardiyolog Stephen Williams’a göre, hareketsiz bir yaşam tarzı sigara kullanımı kadar tehlikeli.