Ülke yangın yeri! Şirketler kırmızı alarmda!

Ekonomideki Sorunlar Artıyor: İflas ve Konkordato Dosyaları Yükselişte

Ülke ekonomisi krizle boğuşurken, siyasi gerginlikler doğrudan ekonomiyi etkiliyor. Mehmet Şimşek’in yönetimindeki ekonomideki olumsuz etkiler artarak devam ediyor. Finansmana erişimde zorluklar, üretimde daralma, istihdam kayıplarıyla karşı karşıya olan şirketler, güçlükle ayakta kalmaya çalışıyor.

KonkordatoTakip.com‘un Basın İlan Kurumu’ndan derlediği verilere göre, mart ayında konkordato geçici mühlet kararı verilen dosya sayısı ciddi oranda arttı. Yılın ilk çeyreğinde konkordato başvurularında yaşanan artış dikkat çekici düzeyde. İflas kararı verilen dosya sayısında da belirgin bir artış gözlemleniyor.

“Konkordato Dosyalarında Artış Devam Edecek”

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel, enflasyonla mücadele politikalarının özellikle reel sektörü olumsuz etkilediğini belirtti. KOBİ’ler için zorlu bir sürecin beklendiğini ve konkordato başvurularında artış yaşanabileceğini dile getirdi. Önel, küçük şirketlere düşük faizli kredi imkanlarının sunulmasının önemine vurgu yaptı.

“TL Değer Kaybı Ürün Fiyatlarına Yansıyacak”

İlker Önel, operasyonel maliyetlerin artması ve satışlardaki düşüşün şirketleri zor durumda bıraktığını belirtti. Kiralardaki artışın yanı sıra enerji maliyetlerindeki yükselişin de şirketler üzerinde büyük baskı oluşturduğunu ifade etti. TL’deki değer kaybının ise nihai ürün fiyatlarına yüzde 10 artış olarak yansıyacağını öngördü.

Related Posts

Ünlü peynir markasının ifşa olmasıyla gündeme geldi! Süt ürünlerinde bilinmeyen hile

Gıda firmalarının yaptığı sahtecilikler her geçen gün gün yüzüne çıkıyor. Bakanlığın son listesinde ünlü bir peynir markasında yapılan hile pes dedirtti. Peynir ürününde yağ oranının düşük çıkması son günlerde çokça konuşuldu. Peki firmalar bu hileye neden başvuruyor? Yağ oranı düşük olan bir süt ürünü sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili merak edilenleri tek tek açıklayan gıda denetim uzmanı, vatandaşın tüketmemesi gereken peynirleri sıraladı. İşte detaylar… 

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı zirveye ulaşıyor: Karnabahar ve havuçta yüzde 43 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Bakan Bolat, müteahhitlik firmalarıyla Libya’ya gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle birlikte Libya’ya giderek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği konularını değerlendirecek.

Deprem planınız hâlâ yok mu?

Geçen haftaki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından annem beni aradı. Kaygılıydı, dikkat etmemi ve önlem almamı istiyordu. “Ben Naci Görür’e inanıyorum; dikkatli ol,” dedi. Hafta sonu yürüyüş yaptığım yakın bir arkadaşım ise “Bence Şener Üşümezsoy haklı. Stres azaldı” diyordu. Bir de Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar var. Abartılı gelebilir ama Türkiye yine bölündü. Bir yanda Naci Görürcüler, diğer yanda Şener Üşümezsoycular ve diğer tarafta Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar. Aslında listeye başka isimler de eklenebilir.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir