Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Ordu’nun Unutulmuş Değerleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar hız kazanıyor. ORTUR tarafından Altınordu ilçesi Kirazlimanı Yaşam Merkezi’nde “Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi” açılarak üretim ve satış imkanı sunulmaya başlandı.

Kirazlimanı’nda faaliyete geçen atölyede her ay belirli günlerde fikir üretme çalışmaları da yapılacak. Başlangıçta 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek olan workshoplara başvuruları Büyükşehir Belediyesi OBB tasarım atölyesinin Instagram adresinden yapmak mümkün olacak.

“Ordu’nun Tarihine Sahip Hediyelik Eşyalar Üretiliyor ve Doğrudan Satılıyor”

Unutulmaya yüz tutmuş hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yapan Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi sorumlusu Ebru Özyurt, 19 ilçeden üretilen ürünlerin doğrudan alıcıya ulaşacağını belirtti. Özyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR’un işlettiği mağazamızda, Ordu’nun tarihi değerlerine sahip hediyelik eşyalar üretiliyor ve doğrudan satışa sunuluyor. Atölyemizde soğuk seramik, bambu ürünler, rölyefler, kağıt ip çantalar, kilim, kolan, kabak oymacılığı gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca yakın zamanda workshop çalışmalarına da başlayacağız. Bu önemli noktanın oluşturulmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Burası Bizim İçin Özel Bir Yer”

Ordu’nun unutulmuş hediyelik eşyalarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasında rol oynayan kursiyerler, “Bu mekan bizim için gerçekten özel bir yer. Zamanımızı keyifli ve verimli bir şekilde geçirirken, şehrimizin tarihi hediyelik eşyalarını yeniden canlandırıyoruz. Workshop sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ordu’ya böyle bir alan kazandırılmış olması bizi mutlu ediyor. Emekleri geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Related Posts

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte