Gülçin Aksoy’un eserlerinin yer aldığı sergi sanatseverlerle buluşuyor

Depo, 2024 yılında hayatını kaybeden Gülçin Aksoy’un işlerinden bir seçkiyle, öğrencileri ve kızı tarafından hazırlanan Aklımda Bir Şey Vardı isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

59 yaşında hayatını kaybeden Gülçin Aksoy’un farklı medyumlarla ürettiği çalışmalarını içeren Aklımda Bir Şey Vardı sergisi, sanatçının not defterlerinden cümlelerle şekilleniyor. Gülçin Aksoy’un akademi, cinsiyet, beden ve varoluş meseleleriyle, doğa ve iktidar politikalarını sorguladığı uzun soluklu pratiğinin farklı dönemlerini, daha önce sergilenmemiş işleriyle bir araya getiren sergi, 4 Şubat – 28 Mart 2025 tarihleri arasında Depo’da ziyaret edilebilecek.

Bu sergi kapsamında Ekmel Ertan, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Nermin Saybaşılı ve Zeynep Sayın’ın, Gülçin Aksoy ve sanatına dair yazdıkları metinlerin çeviri ve düzeltilerini Ahsen Zeynep Özdemir, Esra Oskay, Merve Vural ve Nazım Hikmet Richard Dikbaş üstlenmiştir.

GÜLÇİN AKSOY KİMDİR?

Dili ve kültürel göstergeleri temeline yerleştirdiği özgün sanatı, disiplinlerarası yaklaşımı ve insanları bir araya getirme becerisi ile Türkiye’de güncel sanatın önemli isimlerinden biri olmuştur. Akademik kariyerine 1990’da Mimar Sinan Üniversitesi’nde başlayan Gülçin Aksoy, 1992-2008 yılları arasında Zekai Ormancı ile yürüttükleri Halı Atölyesi’ni, 2008 yılında devralmış, atölyeyi disiplinlerarası üretime ve etkileşime açık, öğrencinin ihtiyacına göre dönüşebilen çok yönlü bir ortak alan hâline getirmiştir. Sanatsal pratiğini eğitimci kimliğinden ayırmadan hem öğreten ve öğrenen hem de üreten bir tavır sergilemiştir. Kişisel çalışmalarının yanı sıra Hafriyat Grubu, Arada Grubu, Atılkunst gibi çeşitli kolektiflerin parçası; Learning Process, Ortak Mekik gibi projelerin yürütücüsü olan Gülçin Aksoy, İstanbul ve Münih’te birçok kişisel sergi açmış, yurt içi ve yurt dışında birçok sergide yer almıştır.

Related Posts

Türkiye’de ‘Haydi Tenise’ Projesi Başlıyor

Türkiye’de çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile depremden …

Diyarbakır’da Filistinli Çocuklar İçin Yardım Kampanyası Düzenlendi

Diyarbakır’da Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenlendi DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri Filistinli çocuklara destek için yardım kampanyası düzenledi. Mimar Sinan Ortaokulu …

SAMSUN’DA 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK OYUNU: OKULUMUZ ORMAN

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), “Okulumuz Orman” çocuk oyununu yarın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak minik izleyicileriyle buluşturacak. Metin Bayram’ın yazıp sahneye koyduğu tek perdelik çocuk oyunu, Samsun’da 23 …

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Gençler ülkemizin geleceği

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Biz millet olarak sadece bugünü kurtarmadık, sadece bugünü en iyi şekilde oluşturmakla mükellef değiliz. Aynı şekilde bu ülkenin, vatanın ve Cumhuriyet’in ileriki nesillere en iyi şekilde devredilmesi ve Türkiye’nin …

İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler arasında ilk sırada garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı …

İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden Eren Üner’e Protesto

Haber: Tuba KARA / Kamera: Vedat BAYRAKTAR (İSTANBUL) – İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Saraçhane eylemleri sırasında görevli polislerin bazı sosyal medya paylaşımlarını yeniden yayımlaması nedeniyle gözaltına alındığında kötü muameleye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir