Depremden Sonra Yöresel Lezzetler

Hatay’da 25 yıldır arkadaş olan 43 yaşındaki Derya Arslan ile 38 yaşındaki Melek Arslan, hayallerindeki iş yerini açarak kentin yöresel yemeklerini yaparak hayata tutunuyorlar.

Kahramanmaraş merkezli depremde en çok hasara uğrayan Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Asrın felaketi olan depreme Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi’nde yakalanan 25 yıllık arkadaş Derya Arslan ve Melek Arslan’ın, depremde evleri hasar alarak yıkıldı. Depremden sonra bir süre şehir dışında kalıp tekrar Hatay’a dönen iki arkadaş, kahve içerken planladıkları iş yerini açarak kentin yöresel lezzetlerini insanların hizmetine sundu.

“25 yıllık ve gençlerin tabiriyle kanka dediğim arkadaşımla, elimizdeki imkanları birleştirerek böyle şirin bir iş yeri açtık”

25 yıllık kanka olan arkadaşı ile birlikte ev yemekleri yapılan iş yeri açan Derya Arslan, “Deprem zamanında çok kötü şeyler yaşadık. Şehrimiz ve evimiz yok oldu. En kötüsü burayı terk edip gitmek oldu. Hatay’ımıza olan sevgimizden dolayı şehre gelip buraya iş yeri açtık. Memleketimizi bırakıp gidemedik ve burayı hizmete açtık. Hatay’ımıza özgü ev yemeklerimiz ve kahvaltılarımızla hizmet vermeye başladık. Biz 25 yıllık ve gençlerin tabiriyle kanka dediğim arkadaşımla, evde oturmaktan sıkıldık ve bir şeyler üretmeye karar verdik. Aile bütçesine destek ve bir şeyler yapma adına düşünürken en güzel yaptığımız yemek yapmaya başladık. Elimizdeki imkanları birleştirerek böyle şirin bir iş yeri açtık. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

“İkimizin tek hayali olan böyle bir iş yeri açmak ve iyi ki de açmışız”

Kentin yöresel yemeklerini yaptıkları iş yerini açarak hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Melek Arslan ise, “Deprem zamanında bir hafta burada kaldık sonra şehir dışına çıktık ama orada yapamadık. Şehrimize geri döndük. Kimse memleketini bırakıp bir yerlere gitmez. 25 yıllık arkadaşım olan Derya ile oturduk ve konuştuk. Bir şeyler yapmak istedik ve bu iş yerini açtık. Her şey bir anda gelişti ve oldu. İkimizin tek hayali olan böyle bir iş yeri açmak ve iyi ki de açmışız. Çevremizdeki insanlar ilk başlarda yapamazsınız dediler. Biz onlara hiç kulak asmadan yapmaya devam ettik ve başardık. Ailemizden çok destekler gördük. Deprem zamanı herkes gibi çok kötü günler geçirdik. Bizim gibi kadınlar, kendilerine güvensin ve inansınlar. Kadının yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Her şeyi yapıp başarırlar. Hatay’a dışarıdan gelen çok insanlar var. Onlara kentin yöresel yemeklerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla burada hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı. – HATAY

Related Posts

Bakan Bolat, müteahhitlik firmalarıyla Libya’ya gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle birlikte Libya’ya giderek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği konularını değerlendirecek.

Deprem planınız hâlâ yok mu?

Geçen haftaki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından annem beni aradı. Kaygılıydı, dikkat etmemi ve önlem almamı istiyordu. “Ben Naci Görür’e inanıyorum; dikkatli ol,” dedi. Hafta sonu yürüyüş yaptığım yakın bir arkadaşım ise “Bence Şener Üşümezsoy haklı. Stres azaldı” diyordu. Bir de Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar var. Abartılı gelebilir ama Türkiye yine bölündü. Bir yanda Naci Görürcüler, diğer yanda Şener Üşümezsoycular ve diğer tarafta Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar. Aslında listeye başka isimler de eklenebilir.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.