Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

TALAY İnsansız Hava Aracı, Savunma Sanayisinde Yerini Alıyor

Geçen yıl SAHA Expo fuarında tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır haliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kanat-yer etkisi prensibiyle test uçuşları gerçekleştirilen ve deniz testlerini başarıyla tamamlayan TALAY, savunma sanayisindeki önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

TALAY’ı geliştiren Solid AERO ve Yonca Shipyard iş birliğiyle gerçekleştirilen test-üretim faaliyetlerine yakında başlanacak. Tüm aşamalar yüksek kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütülecek.

TALAY, deniz ve kıyı görevlerinde etkili, yüksek performanslı bir platform olarak kullanılacak. Radarlardan kaçınarak su yüzeyinde hareket edebilen bu yenilikçi İHA, farklı görevlerde esnek bir şekilde kullanılabilecek.

TALAY’ın katlanabilir kanatları sayesinde hızlı bir şekilde konuşlandırılabilen ve 30 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen araç, çeşitli görevler için ideal bir çözüm sunuyor.

Optik, kızılötesi ve lazer sensör yükleri sayesinde istihbarat, gözetleme, keşif, caydırma ve saldırı operasyonlarını gerçekleştirebilen TALAY, hızlı konuşlandırma imkanı ve gelişmiş veri linkleriyle dikkat çekiyor.

TALAY için yapılan yoğun test çalışmaları sonucunda verimliliği artırılarak hızı yüzde 15 artırıldı. Yüksek mukavemetli hafif alaşımlar kullanılarak taşınabilirlik ve konuşlandırma süreleri önemli ölçüde azaltıldı.

Deniz testlerinin tamamlanmasının ardından seri üretim hattının devreye gireceği belirtiliyor. İlk seri üretim örneklerinin teslimatının Ocak 2027’de gerçekleşmesi planlanıyor. TALAY, 2027 başında sahada aktif olarak görev yapmaya hazır hale gelmesi bekleniyor.

Related Posts

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların yeniden gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma kapsamında ORTUR tarafından Altınordu ilçesi …

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte