Bakan Bolat, müteahhitlik firmalarıyla Libya’ya gidiyor

Bakan Bolat, Türkiye-Libya İlişkilerini Güçlendirmek İçin Libya’ya Gidiyor

Ticaret ve Tarım Bakanı Bolat, Türkiye ve Libya arasındaki ekonomik işbirliğini genişletmek amacıyla yarın Libya’ya ziyaret gerçekleştirecek.

Bu ziyaret, Türkiye ve Libya arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Ziyaret sırasında Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin Bakan Bolat’ı kabul etmesi bekleniyor. Ayrıca Bolat’ın, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc ve Merkez Bankası Başkanı Naci İsa ile de görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu görüşmelerde potansiyel ekonomik ve ticari işbirliği konuları ele alınacak.

Türkiye-Libya Ortak Çalışma Grubu’ndan İlk Toplantı

Ziyaretin ana gündemini inşaat sektöründeki işbirlikleri oluşturacak. Bu çerçevede, Libya’da faaliyet gösteren Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileri de Bolat’a eşlik edecek.

Ayrıca, iki ülke arasında 2020 yılında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde kurulan Türkiye-Libya Ortak Çalışma Grubu’nun ilk toplantısının yapılması planlanıyor. Toplantıda, mevcut sorunların çözümüne yönelik adımlar, geleceğe dönük işbirlikleri ve yeni projelerin değerlendirilmesi hedefleniyor.

Türk müteahhitlik sektörü, özellikle hastane, su, enerji ve ulaşım altyapısı gibi alanlarda önemli deneyime sahip. Ziyaretin, Türk firmalarının Libya’daki konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini ileriye taşıyacak bir platform oluşturması amaçlanıyor.

Türk Müteahhitler Libya’da 31,4 Milyar Dolarlık Projeyi Üstlendi

Türk müteahhitlik sektörü, Libya’da bugüne kadar 31,4 milyar dolar değerinde 640 proje üstlendi. Türk firmaları, yurt dışında 1972 yılından bu yana 137 ülkede 535,3 milyar dolarlık 12 bin 505 proje gerçekleştirdi. Türkiye, en fazla proje üstlenen 5. ülke olarak Libya’da önemli bir konuma sahip.

Related Posts

Deprem planınız hâlâ yok mu?

Geçen haftaki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından annem beni aradı. Kaygılıydı, dikkat etmemi ve önlem almamı istiyordu. “Ben Naci Görür’e inanıyorum; dikkatli ol,” dedi. Hafta sonu yürüyüş yaptığım yakın bir arkadaşım ise “Bence Şener Üşümezsoy haklı. Stres azaldı” diyordu. Bir de Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar var. Abartılı gelebilir ama Türkiye yine bölündü. Bir yanda Naci Görürcüler, diğer yanda Şener Üşümezsoycular ve diğer tarafta Celal Şengörcüler ve Ahmet Ercancılar. Aslında listeye başka isimler de eklenebilir.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Gazze Ticaret Odası: Ekonomik sistem çöktü, fiyatlar yüzde 527 arttı

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir