Kalp Krizi Vakaları Önlenebilir: Uzmanlar Önerilerini Paylaştı

Kalp Krizi Vakaları Önlenebilir: Uzmanların Önerilerini Keşfedin

Erzurum Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. Faruk Aydınyılmaz, düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, sigara ve alkol tüketiminin azaltılmasının kalp krizi vakalarının yüzde 80’ine kadar engellenebileceğini belirtti.

Doç. Dr. Aydınyılmaz, Kalp Sağlığı Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, kalp ve kalp damar hastalıklarının ülke ve dünya genelinde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.

Her yıl ülkemizde yaklaşık 300 bin kişinin kalp krizi geçirdiğini ve bunlardan bazılarının hayatını kaybettiğini ifade eden Aydınyılmaz, bu vakaların yüzde 80’inin önlenebilir risk faktörlerine bağlı olduğunu vurguladı.

Risk faktörlerinin başında hipertansiyon, diyabet, obezite, fiziksel aktivitesiz yaşam tarzı, stres ve hava kirliliği gibi unsurların geldiğini belirten Aydınyılmaz, vatandaşları en azından yılda bir kez kardiyolojik muayeneye gitmeye teşvik etti.

Aydınyılmaz, Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin kalp koruma kılavuzunda da fiziksel aktivitenin önemine değinerek, sağlıklı beslenmenin kalp sağlığı için kritik olduğunu söyledi.

Fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Aydınyılmaz, haftalık 150 ila 300 dakika arasında hafif düzeyde aktivitenin önerildiğini belirterek, bu sayede ideal kiloya ulaşmanın, kolesterol seviyelerini düşürmenin ve hastalıkların kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Aydınyılmaz, “Akdeniz tipi” beslenmeyi önererek, sebze ve meyve tüketiminin önemine dikkat çekti. Ayrıca kırmızı et ve işlenmiş gıdaların tüketimini sınırlamanın, balık tüketiminin artırılmasının da kalp sağlığı için faydalı olduğunu ifade etti.

Risk faktörleri taşıyan bireylerin düzenli olarak muayene olmalarını tavsiye eden Aydınyılmaz, sigara, alkol ve şeker hastalığının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmanın kalp sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / İlhami Erkılıç – Güncel

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

1 fincan içen boğaz ağrısını unutuyor! Doktorların doğal reçete, antibiyotik gibi etki ediyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!

Uzmanlar uyardı: Hareketsiz yaşam tarzı sigara kadar zararlı

Sürekli oturmanın sağlığınıza verebileceği zarar, düşündüğünüzden çok daha büyük. NYU Langone’dan kardiyolog Stephen Williams’a göre, hareketsiz bir yaşam tarzı sigara kullanımı kadar tehlikeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir